Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana papryka bez skórki Konrada

Składniki:

  • 1 kg papryki
  • 1 szkl octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 25 dag miodu
  • szczypta soli

Sposób wykonania:
Papryki(mogą być różnokolorowe) wrzucić na gorący wrzątek na około 2 minuty.
Po tym czasie je odcedzić i obrać ze skórki.
Następnie je pokroić, usuwając gniazda nasienne.
Ułożyć je w wyparzonych słoikach.
Natomiast do rondla wlać szklankę miodu.
Dodać do niej miód, ocet winny oraz szczyptę soli.
Całość doprowadzić do wrzenia i gorącą zalewą zalać paprykę.
Szczelnie zakręcić i pasteryzować około 10 minut

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *