Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynowana fasolka szparagowa z rzodkiewką

Składniki:

    • 50 dkg oczyszczonej fasolki szparagowej
    • 6 dużych rzodkiewek pokrojonych w plastry
    • 2 drobno pokrojone łodygi selera naciowego
    • 1 mała cebula pokrojona w plastry

    Marynata:

    • 1 szklanka oleju
    • ¼ szklanki octu winnego
    • 1 łyżeczka musztardy w proszku
    • kilka posiekanych listków bazylii
    • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Umytą i oczyszczoną fasolkę zalać wrzątkiem, posolić, gotować 10 minut, odcedzić, przelać zimną wodą. Wymieszać składniki marynaty tj. olej, ocet i przyprawy. W misce zalać marynatą fasolkę i cebulę, odstawić na kilka godzin. Tuż przed podaniem dodać seler i rzodkiewkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *