Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynata z dyni Iwony

Składniki:

  • 3 kg dyni
  • 1 ½ szklanki wody mineralnej
  • 1 ¾ kg cukru
  • 2 szklanki octu winnego
  • 5 zmiażdżonych  ziarenek pieprzu
  • 1 łyżka zmielonego świeżego imbiru


 

Sposób przyrządzenia:
Dynię umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę około 2-3 cm. Zagotować wodę z cukrem i octem, dodać imbir i pieprz, włożyć dynię i gotować około 15-20 minut. Dynię odcedzić , przełożyć do wyparzonych słoików. Zagotować jeszcze raz zalewę i zalać dynię. Zamknąć słoiki wieczkami i odwrócić do góry dnem.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *