Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marynata grzybowa do śledzi

Składniki:

  • kilka suszonych grzybów
  • 2-3 cebule
  • 2-3 ogórki konserwowe
  • olej
  • łyżka octu winnego
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Sposób wykonania:

  1. Grzyby zalać wodą i odstawić na noc.
    Następnego dnia ugotować w tej samwej wodzie w której się moczyły po czym je ocedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Cebulę posiekać i dodac do grzybów.
    Wrzucić jeszcze posiekanego ogórka i dodać olej, ocet oraz posiekaną natkę pietruszki.
    Całość wmieszać i dorpawić do smku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Powstałą marynatą zalać śledzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *