Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marmolada z wiśni- Iwony

Składniki:

  • 1 kg wydrążonych wiśni
  • 60 dkg cukru

Sposób przyrządzenia:
Owoce rozgotować, po przegotowaniu przetrzeć przez sito, dodać cukier i odparować, aż marmolada zgęstnieje. W czasie gotowania mieszać. Pod koniec gotowania sprawdzić czy marmolada jest gotowa. Na schłodzony  talerzyk nałożyć  łyżkę  marmolady, rozsmarować cienką warstwą i przy pomocy łyżeczki zrobić bruzdę. Jeśli bruzda pozostaje to znaczy, że marmolada jest gotowa. Gorącą marmoladę nakładać do umytych, wyparzonych słoiczków i  gotować około 20 minut.  Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *