Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka z estragonem

Składniki:

  • 1 kg marchewki
  • 1 ½ łyżki posiekanych listków estragonu
  • 3 łyżki masła
  • kieliszek białego wytrawnego wina
  • ½ szkl. śmietanki
  • łyżeczka mąki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • łyżeczka miodu 
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Marchewkę obrać i pokroić w cienkie plasterki po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
    Pod koniec duszenia dodać miód razem z czosnkiem roztartym z solą i estragonem.
    Całość dokładnie wymieszać i wlać śmietankę wymieszaną z mąką, ponownie wymieszać i podgrzać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *