Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Marchewka w pikantnej marynacie

Składniki:

  • 7 dorodnych marchewek
  • 2 szklanki oleju
  • 1 łyżeczka pieprzu i chili mielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • szczypta bazylii suszonej
  • szczypta mielonego kminku

    Sposób przyrządzenia:
    Marchew umyć, osuszyć, obrać, pokroić „w zapałkę”, umieścić na metalowym durszlaku. Olej bardzo mocno podgrzać i gorącym przelać 2, 3 krotnie marchew na durszlaku, odstawić aby obciekła z nadmiaru oleju. Przyprawy wymieszać, dodać do chłodnej marchewki, wymieszać,  odstawić na 2 godziny do lodówki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *