Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Maniok z czosnkiem i lionką

Składniki:

  • 700 g bulw manioku
  • ½ łyżeczki soli
  • 2 ½ łyżeczki soku z limonki
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ulubionych posiekanych ziół

Sposób wykonania:
Bulwy obrać i pokroić na 4 cm kawałki po czym gotować je w osolonej wodzie pod przykryciem  z dodatkiem ½ łyżeczki soku z limonki około 25 minut.
Po tym czasie odcedzić  i usunąć zdrewniały środek.
Następnie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekany czosnek, resztę limonki oraz posiekane zioła.
Dokładnie wymieszać i polać maniok.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *