Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Mango

  • Przy wyborze podczas zakupów owoców mango powinniśmy się kierować kilkoma wskazówkami. Wybieramy owoce ciężkie, bez brunatnych plamek. Powinny przyjemnie pachnieć, a nagniatane palcem skórka i miąższ powinny być wyczuwalnie miękkie.
  • Owoc mango zawiera dużą płaską pestkę dlatego dzieląc owoc wzdłuż na dwie części nie przecinamy go w osi lec nieco z boku.

 

  • Trzymając mocno część owocu zawierającą pestkę wykonujemy kolejne cięcie oddzielające część zawierającą pestkę.
  • Nożem z zaokrąglonym, tępym końcem nacinamy  części owocu w kostkę.

  • Używając dużej łyżki wydrążamy ponacinany miąższ owocu.

 

  • Używając noża obieramy środkową część owocu zawierającą pestkę, wykrawamy ją, a miąższ kroimy.

 

 

  • Efekt naszych zabiegów, czysty, aromatyczny i bardzo smaczny miąższ.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *