Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małże zapiekane z serem

Składniki:

  • 50 dkg muli
  • 1 łyżka masła lub oliwy
  • 15 dkg tartego żółtego sera
  • sól czosnkowa, pieprz


 

Sposób przyrządzenia:
Małże wyszorować szczoteczką pod bieżącą wodą. Te z otwartymi muszlami odrzucić. W rondlu rozpuścić masło, dodać małże i 2 łyżki wody oraz sól czosnkową, dodać małże i dusić pod przykryciem 5 minut. Potrząsnąć kilkakrotnie garnkiem. Małże, które się nie otworzyły odrzucić. Pozostałe przełożyć do naczynia żaroodpornego naczynia, posypać serem i na 5 minut wstawić do gorącego piekarnika. Przelać wraz z sosem na półmisek, posypać zieleniną i podawać.

Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Monikę Adamaszek
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *