Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Małże w bulionie

 

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka przyprawy cajun
  • 2 szkl. bulionu
  • 2 łyżki pasty pomidorowej
  • 1 kg wyczyszczonych małży
  • ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki

 

Sposób wykonania:

  1. Rozgnieciony czosnek podsmażyć lekko na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać przyprawę cajun i dokładnie wymieszać.
    Następnie wlać jeszcze bulion i dodać szalotki oraz pastę pomidorową.
    Doprowadzić do zagotowania, wówczas dodać masłem i trzymać na ogniu pod przykryciem około 4-5 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze  natkę pietruszki.
    Małże które się nie otwarły wyrzucić.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *