Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makrele w papilotach

Składniki:

  • 12 filetów makreli
  • 10 dag masła
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy
  • cytryna
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Natkę pietruszki wymieszać dokładnie z masłem po czym posmarować nim filety z makreli od wewnętrznej strony po czym przykryć drugą połówką aby powstała cała ryba.
    Następnie skropić rybę oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Układać ryby na foli aluminiowej a na nich rozłożyć plasterki cytryny, folie zawinąć.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 20 minut.

    Przepis nadesłany na konkurs Letnie Grillowanie przez Weronikę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *