Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kluski bułczane

Składniki:

  • 20 czerstwych bułeczek
  • 5 jajek
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • koper
  • 1,5 łyżeczki soli

Sposób wykonania:

  1. Bułki pokroić w kostkę, dodać do nich jajka oraz mleko.
    Całość  wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz koperkiem.
    Odstawić na 1 dzień w chłodne miejsce.
    Następnego dnia ciasto jeszcze raz zagnieść i uformować z niego wałek.
    Następnie ułożyć go na środku ściereczki i związać.
    Ściereczkę zawiesić w garnku z osoloną wodą i trzymać na małym ogniu około 30 minut.
    Po tym czasie wyjąć i pokroić na plasterki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *