Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaronu tagliatelle z łososiem

Składniki:

  • 500 g makaronu tagliatelle
  • 200 g wędzonego łososia
  • 150 g śmietany
  • 40 ml brandy
  • 1 łyżka jasnego zagęszczacza do sosów
  • ½ pęczka koperku
  • sól
  • biały pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie śmietanę wymieszać razem z brandy i 100 ml wody po czym doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając
    Następnie dodać zagęszczać i gdy sos zacznie gęstnieć dodać pokrojonego w paski łososia.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Miękki makaron odcedzić i wymieszać z sosem.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *