Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaronowy torcik Iwony

Składniki:

  • 40 dkg pieczonej łopatki
  • 40 dkg makaronu muszelki
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • ½ kg pieczarek
  • 2 łyżki  przecieru pomidorowego
  • 35 dkg startego żółtego sera Gouda
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki oleju

Sposób wykonania:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, osączyć, podsmażyć na oleju, wymieszać z przecierem pomidorowym. Łopatkę pociąć na kawałki, podsmażyć na oleju, połączyć wszystkie składniki. Na spód okrągłej foremki rozłożyć połowę makaronu, przykryć mięsem i resztą makaronu. Paprykę umyć, osuszyć usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałeczki wymieszać z startym żółtym serem, rozłożyć na makaronie. Oprószyć solą i pieprzem do smaku. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni C około 15 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *