Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szpinakiem Korneli

Kolejna propozycja na znakomity makaron. Będziesz zaskoczony jaki dobry. Makaron ze szpinakiem Korneli. Lista zakupów: makaron, szpinak, ser feta i śmietana. 
 

Składniki:

  • 400 g dowolnego makaronu
  • 500 g świeżego szpinaku 
  • 100 g słodkiej śmietany 30- 36%
  • 120 g sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie przebrany szpinak wrzucić na patelnie z rozgrzanym masłem.
    Dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę i razem przesmażyć. 
    Wówczas wrzucić rozrobiony ser feta oraz wlać śmietanę.
    Mieszając trzymać chwilę na ogniu do połączenia się składników.
    Na koniec doprawić do smaku pieprzem.
    Gotowy makaron odcedzić i wrzucić do szpinaku.
    Całość delikatnie przemieszać.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *