Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szpinakiem i pieczarkami

Składniki:

  • 25 dag makaronu
  • ½ kg szpinaku
  • 10 dag pieczarek
  • 1 cukinia
  • 200 ml śmietany 12%
  • 4 łyżki masła
  • olej
  • 4 krople sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • ulubione zioła
  • 2 ząbki czosnku

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W miedzy czasie cukinie pokroić w plastry, które podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Na osobnej patelni podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry oraz posiekany czosnek po czym dodać szpinak oraz cukinię,.
    Całość wymieszać i trzymać na ogniu około 15 minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym oraz ziołami.
    Na koniec wlać śmietanę i doprowadzić do wrzenia.
    Gotowy szpinak rozłożyć na ugotowanym makaronie.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *