Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ze szparagami i kurczakiem

Składniki:

  • pierś kurczaka
  • 250 g szparagów
  • 250 g makaronu (kokardki )
  • 40 g masła
  • 1 pojemnik śmietany 18%
  • ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
  • 2 cytryny
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Pierś kurczaka ugotować w osolonym wrzątku po czym ja odcedzić i pokroić w kostkę.
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
     Następnie ze szparagów odciąć zdrewniałe końce i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie je odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Masło wymieszać razem ze śmietaną, doprowadzić do wrzenia i trzymać na ogniu około 3 minut po czym dodać drobno posiekaną cytrynę, kurczaka oraz szparagi.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą,  pieprzem oraz gałką muszkatołową..
    Na sam koniec połączyć z makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *