Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z papryką

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu kolanka
  • 4 czerwone papryki
  • 1 duża cebula
  • 3 pomidory
  • 4 jajka
  • ½ szklanki śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • 15 dkg żółtego sera Gouda
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i drobniutko pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę, podsmażyć na oliwie. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną i jajkami, doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron połączyć z warzywami i sosem. Przykryć plastrami pomidorów i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *