Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron zapiekany z jabłkami

Składniki;

  • 400 g makaronu wstążki
  • 750 g jabłek
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 60 g masła
  • 1 łyżka tartej bułki

    Sposób wykonania:
    Obrane jabłka pokroić na ćwiartki a potem na plasterki, które posypać cukrem oraz cynamonem.
    Następnie makaron ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu.
    W między czasie naczynie żaroodporne wysmarować masłem i posypać bułka tartą.
    Układać w nim warstwami na przemian makaron oraz jabłka.
    Wierzch posypać wiórkami masła oraz cukrem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.
     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *