Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z zielonym groszkiem i tuńczykiem konserwowanym

Składniki:

  • 2 szklanki ugotowanego, ulubionego makaronu
  • 1 duży, drobno posiekany ząbek czosnku
  • 1 pokrojona w kostkę cebula
  • 1 łyżeczka oliwy
  • 10 dkg odsączonego z oliwy tuńczyka
  • ½ szklanki rozdrobniono sera risotta
  • ¼ szklanki groszku konserwowego
  • sok z polowy cytryny
  • 1 łyżeczka kaparów
  • posiekana bazylia
  • utarty ser parmigiana reggiano


Sposób przyrządzenia:

W rondlu rozgrzać oliwę, dodać cebulę, chwilę smażyć mieszając, dodać tuńczyka i groszek, chwilę smażyć. Dodać makaron, sok z cytryny, kapary i rocottę delikatnie mieszając podgrzewać. Przyprawić solą i pieprzem. Gorący makaron posypać bazylią i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *