Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z włoską kapustą z grzybami

Składniki:

  • 150 g kapusty włoskiej
  • 500 g cielęciny
  • 2 łyżki oliwy
  • 500 g makaronu
  • 1 cebula
  • 30 g grzybów
  • 125 ml białego wina
  • 125 ml bulionu wołowego
  • 125 g śmietany
  • 150 g puszystego twarożku
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny
  • 1 pęczek tymianku

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie mięso pokroić w kostkę i obsmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać posiekaną cebulę i grzyby, wlać jeszcze bulion, wino oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i pozostawić na ogniu do miękkości mięsa, co jakiś czas mieszając.
    Gdy mięso będzie miękkie sos doprawić połową twarożku, sokiem z  cytryny, solą oraz pieprzem.
    Miękki makron odcedzić, polać go sosem z mięsem i udekorować resztą twarożku oraz listkami tymianku.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *