Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z sosem serowym i wiśniami

Składniki:

  • 700 g wiśni w syropie
  • 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku
  • 6 łyżek soku pomarańczowego
  • 250 g makaronu wstążki
  • sól
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • miąższ z 1 laski wanilii
  • 200 ml mleka
  • 400 g sera
  • 20 g orzechów laskowych
  • 20 g pistacji

Sposób wykonania:

  1. 250 ml syropu spod wiśni doprowadzić do wrzenia po czym dodać do niego łyżkę budyniu wymieszanego z sokiem pomarańczowym.
    Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać wiśnie.
    Następnie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Następnie resztę budyniu wymieszać z cynamonem, cukrem, mlekiem oraz wanilią.
    Doprowadzić do wrzenia, wówczas dodać świeży ser i jeszcze chwile trzymać na ogniu.
    Po odcedzeniu makaron dodać do sosu serowego.
    Całość wymieszać i polać wiśniami.
    Na sam koniec posypać orzechami laskowymi i pistacjami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *