Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z rukolą i pomidorami

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g rukli
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 60 ml bulionu warzywnego
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta pieprzu
  • 80 g startego parmezanu
  • 60 g orzeszków piniowych

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekany czosnek, wówczas dodać bulion oraz ocet.
    Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i zdjąć z ognia.
    Następnie dodać pokrojone pomidory, ugotowany makaron oraz Rukle porwaną na mniejsze kawałki.
    Całość dokładnie wymieszać i posypać startym serem oraz orzeszkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *