Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z porzeczkami Mateusza

Kolejny przepis na potrawę z makaronu. Tym razem makaron z porzeczkami również przepisu Mateusza. Lista zakupów; makaron, porzeczki, serek mascarpone i przyprawy. 
 

Składniki:

  • 400 g makaronu
  • 150 g serka mascarpone
  • 200 g porzeczek
  • 3 łyżki cukru
  • 1 gałązka porzeczek do dekoracji
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie porzeczki obrać z kunków.
    Dodać do nich serek mascarpone.
    Całość dokładnie zblendować do uzyskania jednolitego sosu.
    Doprawić go do smaku cukrem.
    Ugotowany makaron odcedzić.
    Dodać do niego sos porzeczkowy i dokładnie wymieszać.
    Przełożyć na talerz i udekorować gałązką porzeczek. 
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *