Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z orzechowym sosem

Składniki:

  • makaron rurki
  • garść orzechów piniowych
  • garść orzechów włoskich
  • 2 łyżki masła
  • 2 główki czerwonej cykorii
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • sól
  • pieprz


Sposób wykonania:
Posiekane orzechy włoskie i piniowe zarumienić na suchej patelni po czym dodać do nich masło oraz cykorię pokrojoną w paski.
Całość wymieszać i dusić na małym ogniu.
Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i polać sosem.
Przed podaniem posypać posiekaną bazylią.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *