Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z kurczakiem i owocami morza

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ¼ szkl mąki
  • 10 dag krewetek
  • 10 dag przegrzebków
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 szkl bulionu z kury
  • łyżeczka bazylii
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz
  • 10 suszonych pomidorów
  • 1 szkl szpinaku
  • 250 g makaronu radiatori

Sposób wykonania:
Piersi kurczaka rozbić lekko tłuczkiem na kotlety po czym smażyć je około 5 minut z każdej strony na rozgrzanej oliwie.
Następnie odstawić je na bok a na patelni przesmażyć około 3 minut przegrzebki razem z krewetkami oprószone mąką.
Również odstawić na bok a na patelni przesmażyć na reszcie oliwy czosnek na złoto.
Wówczas dodać kurczaka, krewetki, przegrzebki oraz bulion z kury.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Na sam koniec dodać szpinak i pomidory.
Dusić ostatnią minutę i podawać z ugotowanym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *