Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z jajkiem

Składniki:

  • makaron 1/2 opakowania
  • jajka 5 sztuk
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • koperek

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron należy ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju według
    przepisu na opakowaniu. Następnie przelać go zimną wodą w celu
    ostudzenia i odsączyć. Na patelni należy rozgrzać tłuszcz, wrzucić na
    nią makaron, następnie zieleninę i na koniec jajka, doprawić solą i
    pieprzem. Wszystko należy dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia po ścięciu
    się jajek. Podawać na gorąco.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *