Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z jabłkami

Składniki:


• 30 dag makaronu fabrycznego lub z takiej ilości mąki i jednego jajka przygotowane kluski
• 5 jabłek
• 3 łyżki cukru
• 2 jajka
• szczypta mielonego cynamonu
• 1 łyżka margaryny
• tarta bułka
• śmietana kremówka

Sposób przyrządzenia:
Ugotowany makaron przelać wodą. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce. Jajka całe utrzeć z cukrem, wymieszać z cynamonem, z jabłkami i kluskami, wyłożyć do wysmarowanego margaryną i wysypanego tartą bułką prodiża. Skropić po wierzchu tłuszczem, zapiec. Zapiekankę podawać gorącą, polaną śmietaną i posypaną cukrem.

Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (lidl)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *