Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z grzybami i warzywami

Składniki:

  • 50 dag leśnych grzybów (mogą być też pieczarki)
  • 50 dag makaronu wstążki
  • 1 marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • kawałek pora
  • 200 ml śmietany
  • 1 kostka Bulionu grzybowego

    Sposób wykonania:
    Grzyby pokroić po czym podsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojoną marchewkę, czosnek oraz pora.
    Podlać całość 2 szklankami wody i wrzucić jeszcze kostkę grzybową.
    Trzymać na małym ogniu około 25 minut.
    Po tym czasie wlać śmietanę wymieszaną z mąką.
    Doprawić do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *