Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z grzybami i krewetkami

Składniki:

  • 20 dkg makaronu spaghetti
  • 4 dkg masła
  • 25 dkg grzybów leśnych (najlepiej kurek)
  • 10 dużych odwłoków krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać grzyby, dusić 10 minut. Dodać krewetki, obrany i posiekany czosnek, przyprawy, smażyć kolejne 5 minut mieszając. Makaron ugotować wg przepisu producenta, odcedzić, ułożyć ozdobnie na półmisku, na środek nałożyć krewetki z grzybami. Udekorować zieleniną i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *