Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z filetami rybnymi

Składniki:

  • 200 g wstążek
  • 300 g filetów mrożonych filetów rybnych
  • 1 łyżka wina ryżowego
  • 1 białko
  • 1 łyżeczka zagęszczacza
  • 50 g pędów bambusa
  • 1 łyżka oleju
  • 1 opakowanie przyprawy chińskiej

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie białko wymieszać razem z winem ryżowym i zagęszczaczem.
    Filety rozmrozić po czym pokroić w kostkę, którą  maczać we wcześniej przygotowanej marynacie.
    Smażyć razem z pędami bambusa pokrojonymi w słupki na rozgrzanej oliwie.
    Usmażoną rybę i bambusy wyjąć a na ta sama patelnie wlać 375 ml wody.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku przyprawą chińską, trzymać na ogniu ok. 10 min co jakiś czas mieszając.
    Po tym czasie dodać odcedzony makaron, rybę oraz pędy bambusa.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewa K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *