Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z filetami halibuta

Składniki:

  • 100 g orzeszków piniowych
  • 130 ml oliwy z oliwek
  • 3 żabki czosnku
  • 50 g listków bazylii
  • 50 g startego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • 400 g spaghetti
  • 250 g pomidorów
  • 400 g filetów halibuta

Sposób wykonania:
Bazylie, orzeszki, czosnek oraz oliwę zmiksować na gładki sos.
Doprawić go do smaku solą oraz pieprzem i posypać parmezanem
Następnie filetu oprószyć solą oraz pieprzem i usmażyć na rozgrzanej oliwie.
W między czasie makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Po odcedzeniu wymieszać go  z sosem pesto.
Położyć  na nim filety halibuta i posypać obranymi pomidorami pokrojonymi w kostkę.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *