Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z czerwoną kapustą

Składniki:

  • ½ kg ugotowanego makaronu
  • ½ główki czerwonej kapusty
  • 2 małe czerwone papryki
  • 1 por/ biała część/
  • 2 marchewki
  • szczypta imbiru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sól, pieprz ziołowy
  • oliwa z oliwek do smażenia

    Sposób przyrządzenia:
    Kapustę poszatkować. Paprykę umyć,  obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Pora umyć, przeciąć na pół i drobno pokroić. Marchewkę umyć, obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzać oliwę , przesmażyć pora, paprykę i marchewkę. Dodać kapustę , doprawić do smaku solą i pieprzem oraz imbirem. Podlać wodą i dusić pod przykryciem, aż do miękkości warzyw. Na kilka minut przed zdjęciem z ognia wrzucić makaron. Przed podaniem pokropić sosem sojowym. Dobrze smakuje z białym pieczywem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *