Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z czerwoną fasolką w sosie śmietanowym

Składniki:

  • ½ kg mielone mięsa drobiowego
  • 1 opakowanie makaronu świderki
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 1 puszka pomidorów
  • 1puszka czerwonej fasolki
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 łyżki mąki
  • szczypta kminku
  • sól, pieprz do smaku
  • koperek

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą. Mięso drobiowe podsmażyć na oleju, dodać obraną posiekaną cebulkę, kminek, sól, pieprz do smaku. Podlać wodą i dusić, aż mięso będzie miękkie. Dodać pomidory, i czerwoną fasolkę. Śmietanę połączyć z mąką i połączyć ze składnikami, wymieszać. Na talerze wyłożyć makaron ,polać przygotowanym sosem i udekorować koperkiem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *