Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z borowikowym sosem

Składniki:

  • 500 g makaronu
  • 500 g grzybów
  • 100 g chudego boczku
  • 200 g topionego sera
  • 200 g śmietany
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu.
    W między czasie boczek pokroić w kostkę i zarumienić go na patelni, wówczas go odstawić a na tą samą patelnie wrzucić pokrojone grzyby, które podsmażyć po czym doprawić je do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie ser wymieszać ze śmietaną i nie przerywając mieszania trzymać na ogniu do rozpuszczenia się sera.
    Miękki makaron odcedzić, dodać do grzybów, polać sosem i przez chwilę podgrzewać.
    Na koniec makaron z sosem i grzybami rozłożyć na talerzach i przybrać plasterki boczku i natką pietruszki.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *