Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z boczkiem i pieczarkami

Składniki:

  • 500 g makaronu wstążki
  • 250 g surowego boczku
  • por
  • 400 g pieczarek
  • 3 łyżki parmezanu
  • kwaśna śmietana
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie boczek pokrojony w kostkę przesmażyć, wówczas dodać pokrojone pieczarki i pora.
    Trzymać na ogniu do miękkości.
    Wówczas dodać śmietanę , wymieszać i nadal dusić do zgęstnienia.
    Zdjąć z ognia i wymiesza ze startym parmezanem i posiekaną natką pietruszki.
    Makaron odcedzić i polać sosem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *