Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z białym sosem

 

Składniki:

 

  • 250 g makaronu spaghetti
  • ¼ szkl oliwy z oliwek
  • 4 ząbki czosnku
  • papryka
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki białego wermutu
  • 350 g małży z puszki z zalewą
  • ¼ szkl posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić.
Następnie na rozgrzanej oliwie przesmażyć posiekany czosnek.
Wówczas dodać wermut, mąkę oraz zalewę z małży.
Cały czas mieszając doprowadzić do wrzenia.
Dodać małże oraz posiekaną paprykę i natkę pietruszki.
Gotować jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Na koniec dodać odcedzony makaron i dokładnie wymieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *