Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron w sosie serowym

Składniki:

  • 150 g sera grongonzola
  • 250 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 150 g szynki parmeńskiej
  • 400 g makaronu
  • 1 pęczek natki pietruszki

    Sposób wykonania:
    Ser pokroić w kostkę i roztopić go na rozgrzanej patelni, wówczas dodać śmietanę.
    Całość wymieszać i doprowadzić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
    Trzymać na ogniu około 3-5 minut nie przerywając mieszania.
    Po tym czasie dodać jeszcze paseczki szynki aby się podgrzały.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu.
    Miękki makaron odcedzić, polać go sosem i posypać posiekaną natką pietruszki.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *