Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron w sosie marchwiowo-pomidorowym

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 50 ml bulionu
  • 45 dag pomidorków
  • ½ łyżeczki miodu
  • 5 dag makronu nitki
  • 2 łyżeczki starego parmezanu
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków bazylii

Sposób wykonania:

  1. Obrane marchewki pokroić w plasterki, które skropić oliwa po czym zalać bulionem i gotować około 5 minut.
    Po tym czasie dodać pomidorki pokrojone  kostkę.
    Wymieszać i doprawić do smaku miodem, sola ora pieprzem
    Trzymać na małym ogniu jeszcze około 10 minut.
    W między czasie ugotować makaron według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i polać sosem.
    Posypać listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *