Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron w sosie imbirowym Iwony

Składniki:

  • 40 dkg makaronu wstążki
  • 25 dkg pieczonego indyka
  • 35 dkg pieczarek
  • ½ pęczka szczypiorku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 1 puszka zielonego groszku
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka startego imbiru
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować w osolonej wodzie al. Dente, odcedzić, osączyć. Pieczarki oczyścić pociąć na ćwiartki. Mięso pokroić w kostkę. Osączyć groszek z zalewy na sicie .Natkę szczypiorku i pietruszki opłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z mięsem i grzybami, groszkiem i posiekanymi ziołami. Przełożyć do formy. Mleko wymieszać z jajkami, dodać imbir, sól, pieprz, gałkę muszkatołową do smaku. Wierzch zapiekanki polać imbirowym sosem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze200 stopni C około 20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *