Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron świderki w sosie paprykowym

 

Składniki:

  • 2 średnie papryki słodkie
  • pół cebuli
  • oliwa z oliwek
  • makaron świderki lub rurki
  • sól
  • śmietana
  • parmezan tarty

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać po czym przesmażyć ją na rozgrzanej oliwie z oliwek.
    Wówczas dodać do niej paprykę pokrojona w kostkę.
    Całość smażyć do miękkości papryki.
    Gdy papryka będzie miękka zdjąć patelni aby składniki ostygły.
    Wówczas wlać śmietanę i całość dokładnie wymieszać.
    Następnie ugotować makaron według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i przełożyć do sosu.
    Wymieszać a przed podaniem posypać jeszcze startym parmezanem.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *