Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron spaghetti z mini ośmiorniczkami

Składniki:

  • 50 dkg małych ośmiorniczek
  • 1 opakowanie spaghetti
  • 2 szklanki sosu pomidorowego
  • 3 łyżeczki octu winnego
  • 4 rozdrobnione ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz, chili


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, odstawić. W dużym rondlu doprowadzamy do wrzenia 2 szklanki wody i czerwony ocet winny, dodajemy wymyte ośmiorniczki i dolewamy wody tak aby ośmiorniczki były nią zakryte. Gotujemy do momentu aż ośmiorniczki zmienią kolor, odcedzamy i odstawiamy aby dokładnie obciekły. W dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek, smażymy przez minute mieszając, dodajemy sos pomidorowy i przyprawiamy. Do tak przygotowanego sosu dodajemy ośmiorniczki i makaron, podgrzewamy mieszając i podajemy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *