Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ryżowy z mięsem raków

 

Składniki:

  • 150 g ryżowego makaronu nitki
  • 750 ml gotowego fondu z homarów
  • 2- 3 łyżki soku imbirowego
  • 2-3 łyżki sosu sojowego
  • Szczypta pieprzu cytrynowego
  • 300 g mięsa raków
  • 2 jaja

 

 

Sposób wykonania:

  1. Makaron zalać ciepłą woda, odstawić do momentu, aż zmięknie po czym go odcedzić i przelać zimną wodą.
    Następnie fond podgrzać, dodać sok imbirowy, sos sojowy i pieprz cytrynowy.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać makaron.
    Trzymać na ogniu około 3-5 minut.
    Po tym czasie dodać mięso z raków, podgrzać.
    Na koniec wlać jeszcze roztrzepane jajka.
    Gotować jeszcze chwilę aby jajka zaczęły się ścinać.
    Delikatnie rozmieszać i rozłożyć do miseczek.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *