Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron ryżowy i sojowy.

 

Makaron ryżowy wstążka (Rice Sticks)

 

 

 

Delikatny makaron w trzech szerokościach. Używany jako dodatek do zup, mięs oraz wszelkich sałatek. Węższy zwykle stosowany jest do zup, a szerszy do potraw smażonych.

 

 

 

Sposób użycia: gotować 6 – 8 minut, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa, woda.

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

 

 

 

Makaron ryżowy nitka (Vermicelli) (Rice Vermicelli)

 

 

 

Klasyczne Vermicelli w postaci wyjątkowo cienkich, półprzezroczystych nitek. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma, które są tradycyjnym składnikiem chińskiej sałatki z kurczaka. Używany do zup, smażonych potraw mięsnych oraz wszelkich sałatek.

 

 

 

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 2 – 3 min, odsączyć,a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa, woda

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

 

 

 

Makaron nitka z ryżu brązowego (Vermicelli) (Brown Rice Vermicelli)

 

 

 

Klasyczne Vermicelli w postaci cienkich, brązowych nitek. Wyprodukowany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone.

 

 

 

Używany do zup, smażonych dań mięsnych oraz wszelkich sałatek.

 

 

 

Sposób użycia: moczyć w wodzie przez 5 – 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa z pełnego przemiału, woda

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu ani glutenu.

 

 

 

Makaron ryżowy kolanka, muszelki (Rice Noodles)

 

 

 

Makaron ryżowy produkowany w dwóch klasycznych kształtach, zachowujący wszystkie zalety ryżu. Używany podobnie do innych makaronów.

 

 

 

Sposób użycia: Wrzucać powoli do gotującej i lekko osolonej wody, gotować do miękkości na słabym ogniu, zahartować.

 

 

 

Skład: mąka ryżowa

 

 

 

Nie zawiera cholesterolu.

 

 

 

Makaron sojowy Vermicelli (Bean Thread Vermicelli, Cellophane Noodles)

 

 

 

Cienkie, przezroczyste nitki. Ze względu na skład nie jest w rzeczywistości tradycyjnym makaronem: w kuchni chińskiej traktowany jako warzywo. W czasie głębokiego smażenia znacznie się powiększa tworząc splątane, lekkie i kruche pasma. Używany jako dodatek do zup, mięsa oraz wszelkich sałatek najczęściej w połączeniu z sosem sojowym.

 

 

 

Sposób użycia: Namoczyć 5 minut w gorącej wodzie przed dodaniem do gotowanej potrawy.

 

 

 

Skład: zielona soja

 

 

 

Produkt nie zawiera soi modyfikowanej genetycznie.

 

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *