Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron kolanka z mortadelą

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu kolanka
  • ½ kg mortadeli
  • 1 słoik kolorowej konserwowej papryki
  • ½ szklanki majonezu
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
  • 2-3 łyżki posiekanej zielonej natki pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, w osolonej wodzie, dodać łyżkę oleju. Makaron odcedzić i ostudzić. Mortadelę pokroić w cieniutkie paseczki. Paprykę  konserwową odcedzić i pokroić na małe kawałeczki. Zalewę odstawić. Mortadelę  i paprykę dodać do makaronu, dodać majonez, łyżkę zalewy z papryki, doprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem posypać posiekaną zieloną natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *