Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron kokardki z kiełbasą i papryką

Składniki:

  • 25 dkg makaronu
  • 30 dkg dobrej, pikantnej kiełbasy
  • 2 czerwone pokrojone w paski papryki
  • ½ szklanki bulionu mięsnego
  • ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • oliwa


Sposób przyrządzenia:

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, utrzymywać ciepły. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, mieszając zrumienić ją, dodać paprykę, chwilę smażyć mieszając, podlać bulionem, dusić 5 minut. Na patelnię dodać makaron, przyprawy, zieloną pietruszkę, wymieszać, dobrze podgrzać i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *