Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron Jadwigi

Składniki:

  • 1 op. makaronu
  • 500 g mielonego mięsa
  • 150 g parmezanu
  • 200 g pieczarek
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 pomidory
  • mały przecier pomidorowy
  • oregano
  • tymianek
  • listki bazyli
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu .
    W między czasie cebulę oraz czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać obrane i pokrojone pomidory i chwilę dusić.
    Następnie mięso smażyć na osobnej patelni po czym dodać do niego pokrojoną paprykę i pieczarki oraz dodać sos pomidory.
    Zagęścić koncentratem pomidorowym.
    Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 30 minut.
    Doprawić do smaku solą, pieprzem ora posiekanym czosnkiem.
    Makron odcedzić i rozłożyć na nim sos.
    Posypać startym serem i udekorować listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *