Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron brokułami

 

Składniki:

  • ½ kg makaronu świderki
  • ½ kg brokułów
  • 1 puszka sardynek w oleju
  • 20 dkg sera oscypka
  • szklanka gęstej śmietany18%
  • 3-4 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować. Brokuły podzielić na różyczki, ugotować do miękkości, osaczyć. Czosnek poobierać, przecisnąć przez praskę, połączyć ze śmietaną. Ser oscypek zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Sardynki pokroić na paseczki. Wszystkie składniki wymieszać , połączyć z makaronem i brokułami, polać sosem śmietanowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *