Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makarom z cukinią

Składniki:

  • 25 dkg makaronu rurki
  • 3 młode cukinie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka śmietany
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka tartego ostrego sera – opcjonalnie


Sposób przyrządzenia:

Cukinię umyć osuszyć, przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne, pokroić w cienkie plastry. W rondlu rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, smażyć minutę mieszając, dodać cukinię, smażyć powoli. Gdy cukinia zmięknie, dodać przyprawy i śmietanę, wymieszać, podgrzać mocno nie dopuszczając do wrzenia. Podawać z ugotowanym wg przepisu makaronem, posypać ewentualnie tartym serem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *